miercuri, 3 februarie 2010

Horrorscopul saptamanii: criza de morcovi

Saptamana asta multa lume pietele agro-alimentare s-au golit de morcovi. Zeci de personalitati politice locale au luat cu asalt babele care vinde zarzavaturi si si-au luat cate un morcov. Mare, cat mai mare.

Tradatorii mai slabi de ingeras si l-au introdus singuri in planeta Anus, in timp ce aia mai bataiosi nu recunosc ca il au desi se vede dupa mersul cracanat si atitudinea crispata, cand se aseaza la masa negocierilor. Ilie Sarbul are morcovul cel mai mare dupa ce a vazut ca baietii din PSD Timis ii pregatesc debarcarea sau, ma rog, o simulare.
Despre aceste unduiri de solduri, temenele si scrasnete din dinti cititi si invatati de la cel care a dat TONUL , cat si de la alte surse avizate, precum Kiss Total Kombat sau celebrul sait patritotico-peremist Mafia din Timisoara. Si cel din urma, dar niciodata ultimul, maestrul Adrian Nastase.
Un morcov de acelasi calibru are si domnul presedinte democrat-liberal, pe care primarii portocalii vor sa-l faca sorici daca il mai lasa pe Titu Ape Tulburi pe postul ala de invartit miliarde. Greu. Aparent, fara iesire. Isteria din PSD e de un penibil absolut: un renegat al partidului, Marcel ihoc si-a permis sa deschida gura si sa il mai trimita pe Sarbul la plimbare, ca si asa are buletin de Bucuresti. Ceilalti barbati din partid se fac ca nu stiu nimic si ca nu se baga desi le tremura turul pantalonilor. Negocieri aprinde si nu in grup ci individual. Cum nu e sigur ca Ilie pica, fiecare isi salveaza obrazul gros cum poate. Si Brandul Portocaliu, Constantin CJT, simte miros de praf de pusca. La congres, taranii aia de primari care au cotizat gras pentru functie au de gand sa il sara din schema. Ce nerecunoscatori.
Probleme au si fostii sifonari cu epoleti care -sau gasit sa se ia de clont prin tribunale cu tuciurii (tiganii, ma scuzati) care au vile pe Bega, Main, Rihn si Sena. Asa si-a luat-o peste bot spionul-naftalina, comisar-şef Vasile Staicu a fost învins în instanţă de şeful unui clan ţigănesc din Timişoara . Clanul ţigănesc şi-a bătut joc de Vasile Staicu atunci când acesta era şeful serviciului secret al Poliţiei Timiş şi l-a acuzat de fapte penale. Vasile Staicu a fost făcut praf în cadrul emisiunii unei televiziuni locale în 2008 de Ileana şi Gradu Cârpaci, liderii unui clan ţigănesc imobiliar, care a făcut tranzacţii imobiliare suspecte. Sa scurtez povestea, daca trebuie sa ii multumeasca cuiva, atunci sa o faca unui tip tuciuriu, director la patrimoniu la primaria Timisoara. Prietenii si dusmanii stiu de ce. De aia, adica de euro. Multi. Vinovatul, zis si Nicusor Urbis, iubitor de valuta inca dinainte de 1989 cand dadea apartamente stie el cum si cui, vrea sa isi ia un prelung concediu cat mai departe de oras, tocmai pentru ca procurorii ar cam vrea sa ii puna un set de intrebari cu desene, vizavi de ce a patit James Bond Staicu.

La incheiere, va mai zic unde e un morcov gros de tot. La cea mai masiva ziarista si directoare de foaie locala din oras. Ramasa fara lovele dupa ce s-a certat cu prietena ei, hoteliera Mioara Cereale, raspopita in bratele PDL, cu Fratii Beghei Grup fara chef sa mai sponsorizeze si cu Mircia Chirilla, zis Tracu Gol, fara bani de buzunar, dupa ce s-a asociat la o afacere olteneasca cu Gio Cornuletz,...tra-la-la.....marea doamna a presei timisorene nu mai are bani de ziar. Nasol. As zice chiar tragic, dar speranta moare ultima. Mai ales ca vine primavara si ala micu al ei ar putea vinde neste ierburi si sa finanteze el gazeta. Succesuri depline si ochii pe cer. Astrele va priveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu