duminică, 14 februarie 2010

Functionar al CJ Timis, practicant de trafic de influenta

E timpul sa ne alaturam jurnalistilor, blogerilor, oamenilor de afaceri, personalitatilor publice si oamenilor politici pe care Dinu Barbu, fost activist, sifonar reciclat ca jurnalist dupa 1990, actualmente angajat al CJ Timis, ii calomniaza de ani de zile pe site-ul www.vip-in-banat.ro 

Am gasit de vanzare, chiar in Piata Aurora, o banda audio din fonoteca de aur a Serviciului de Timpane Speciale, sectia Timis. Marfa s-a dovedit a fi o inregistrare din  luna august, anul 2004, care il acuza direct pe un actual angajat la statului roman de trafic de influenta in favoarea unui om de afaceri sirian, care in acele vremuri avea probleme cu legea si tinea prima pagina a ziarelor.  Inregistrarea cu princina a fost realizata chiar in cabinetul Prefectului de Timis, la vremea aceea ocupat de catre Ion Raducanu. Acesta, impreuna cu omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani erau la un pas sa cada in plasa intinsa de catre Dinu Barbu, printre altele traficant de influenta si pseudo-ziarist in interes personal. Concret, la data mentionata, Dinu Barbu a cerut o intalnire cu prefectul de Timis pentru a veni cu un prieten care are nevoie de ajutor. Prietenul s-a dovedit a fi chiar afaceristul sirian, caruia nu avem nimic sa ii reprosam. Conform inregistrarii, Dinu Barbu i-a cerut prefectului sa intervina pe langa autoritatile vamale si pe langa administratia financiara, pentru a facilita intrarea pe teritoriul Romaniei a unor utilaje folosite in industria tigaretelor fara ca firma omului de afaceri sa mai plateasca taxe vamale sau alte obligatii fiscale catre statul roman. Prefectul Raducanu l-a refuzat in fata pe Dinu Barbu, politicos dupa cum se aude pe banda si i-a spus ca nu poate face acest lucru, fiind dincolo de atributiile sale si, mai grav, ar incalca astfel legile tarii. Insistentele si rugamintile de cameleon, practica tipica a lui Barbu, nu au dat roade. Exista indicii conform carora "rezolvatorul" urma sa primeasca si o recompensa daca tranzactia ar fi reusit. De altfel, este de notorietate faptul ca, ani de zile, Dinu Barbu a apelat la serviciile tipografiei detinute de catre omul de afaceri pentru a tipari ziarul sau de calomnie si scandal dar si alte tiparituri, printre care si materiale electorale care au facut obiectul unui dosar informativ, astazi uitat adanc in fisetele unui serviciu romanesc de informatii. Pacat, pacat de tonerul varsat!
Chiar daca Iskandarani a acceptat refuzul, cu tactul tipic unui om de afaceri, Dinu Barbu a continuat presiunile asupra prefectului de atunci. A doua zi dupa intalnirea in trei, Dinu Barbu a revenit in biroul prefectului Raducanu. Ora inregistrarii este 10:24 dimineata. "Pai bine mai Ioane, ce p..a mea, prieteni suntem? Chiar asa, iti era greu sa dai si tu doua telefoane si sa rezolvi la vama si la finante... Omul se revanseaza, ce dracu". Raspunsul prefectului: "Am rugamintea sa nu mai vii la mine cu astfel de chestii. Eu nu am ce dispozitii sa dau ca prefect si nici nu ma bag in treburi dubioase. E treaba ta sa il ajuti daca ti-e prieten si ai zis ca il ajuti. Te avertizez ca daca ceva e ilegal, se vor sesiza organele in drept". La asemenea raspuns, disperarea si apetitul pentru valuta ale traficantului de influenta au explodat: "Bai, tu cine crezi ca te-a pus aici prefect? Crezi ca esti de capul tau? O sa vorbesc la partid (PSD - n.r.) , direct cu presedintele si o sa vezi ca daca faci din astea zbori si din partid si de la prefectura!".
Cu alte cuvinte, Barbu a mai bifat o infractiune, pe langa traficul de influenta si anume amenintarea unui reprezentant al guvernului. Si inca cu ce....epurare politica si demiterea dintr-o functie publica! Nasol, nasol, nasol. Ziua nu s-a incheiat decat dupa ce seful Finantelor Timis din perioada respectiva, Iulius Jichici, a mai facut si el o incercare nereusita, pe aceeasi tema, la acelasi prefect. De la acest episod, in mod constant, Ion Raducanu, intre timp retras din administratie dar si din politica, este una dintre tintele predilecte ale atacurilor si calomniilor, mascate ieftin sub perdeaua pamfletului, proliferate pe Vip in Banat de catre actualul angajat al institutiei conduse de catre Constantin Ostaficiuc, Adam Craciunescu si Liviu Borha. Sigur, acest episod nu este singular in cariera de "sforar" a lui Dinu Barbu, dar vi l-am prezentat deoarece inregistrarea originala ar trebui sa existe in arhiva competenta a serviciului amintit. Concluziile le trageti dumneavoastra. Noi vom sta cu ochii geana pe institutiile statului, sa vedem daca dorm toate sau a mai ramas vreuna treaza si se autosesizeaza in acest caz. 
Vom reveni.

5 comentarii:

  1. Naspa chestie. Barbu intotdeauna s-a bagat in rahaturi din astea. Sa va spuna fostii ofiteri de la Securitate cu ce chestii slabe se ocupa si inainte de Revolutie. Era un betiv turnator. Ma bucur ca nu sunt coleg de birou cu el. Oricum era sa ma inec de ras la chestia cu agentul Ananas. Ne tin Vulturii in suspans, dar eu banuiesc ca e acealsi personaj, dupa profil si modul de actiune "pe la spate ca un lash". Fiecare primeste ce merita si Ciochistul asta o cauta cu lumanarea de mult. Prea se crede buricul pamantului, cand el e cel mult limbricul pamantului. Frumos lucrat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recomandare: angajat la CJ Timis, acuzat de trafic de influenta


    Colegii si colegele de la Banatul Vesel, s-au alaturat campaniei impotriva mojiciei si atacurilor zilnice ale angajatului CJ Timis, Dinu Barbut si vin cu o dezvalurie incendiara despre incercarile de trafic de influenta ale acestuia pe langa prefectul de Timis. O istorioara mai veche dar scurta si adevarata. Deci grea!

    RăspundețiȘtergere
  3. luca mavrodin= DINU BARBU, tarat congenital, om complexat si mizantrop

    CINE E luca mavrodin?

    DINU BARBU, tarat congenital, om complexat si mizantrop, care a turnat toata viata( se poate proiba usor, dar mai trebuie asteptat putin...), si care acum, simtind sfirsitul gazetarresc aproape, minca rahat cu butoiul zilnic....
    De asta e in stare PSD-ul. Desfigurarea ziaristilor. Romania anului 2003, este posibil? Pentru noi, cei din occident este incredibil. Pentru romani se pare ca este normal - daca se accepta asa ceva atunci e clar ca romanii merita conducatorii idioti, hoti, dar smecheri pe care ii au.

    Executat in presa de partid


    Versiune pentru tiparire
    Care este parerea ta?
    Georgeta Petrovici
    Luni, 8 Decembrie 2003
    Evenimentul Zilei

    Injuriile si calomniile au fost lansate in publicatii conduse de membri PSD sau de persoane din anturajul lor. Orice articol publicat de Ino Ardelean in “Evenimentul Zilei”, Editia de Vest, in care dezvaluia afacerile mai putin curate ale unor lideri PSD, era imediat taxat in presa locala de partid. O avalansa de insulte proferate de personaje care se ascund in spatele unor pseudonime sau initiale, dar mai ales avind spatele asigurat de PSD.
    De atunci, articolele publicate in Editia de Vest a Evenimentului zilei, ale caror subiecte se refereau la afacerile necurate ale liderilor PSD Timis, au fost rastalmacite sistematic, iar autorii lor au fost balaciti in noroiul invectivelor. De altfel, in lunile care au urmat schimbarii orientarii politice a celui mai citit cotidian independent timisorean, multi dintre ziaristii de acolo au parasit “barca”, devenita “corabie PSD”.

    Eugen Sasu si Ino Ardelean s-au angajat la “Evenimentul zilei”, Editia de Vest, si au continuat sa scrie despre matrapazlicurile pesedistilor locali.

    In aprilie 2003, Eugen Sasu a renuntat sa mai practice meseria de ziarist, pentru a nu cauza neplaceri familiei sale.

    Ardelean a mers mai departe. In seara de 3 decembrie insa, acesta fost batut crunt, necesitind o interventie chirurgicala. Pentru cel putin trei saptamini, Ino nu va putea minca si vorbi normal. Inca din primavara acestui an, atacurile aparute in “Prima ora” si indreptate impotriva lui Ino Ardelean s-au inmultit. Au fost intii editoriale vagi, apoi de jumatate de pagina de ziar, pentru a se ajunge, in cele din urma, la formate intregi cu injurii ca la usa cortului, semnate, “curajos”, cu pseudonim - Luca Mavrodin.
    Campania impotriva lui Ino Ardelean si a celorlalti jurnalisti de la Editia de Vest a Evenimentului zilei a inceput cu mult timp inainte, in bilunarul “VIP in Banat - Copita”. Aceleasi articole abjecte, aceeasi semnatura: Luca Mavrodin.

    RăspundețiȘtergere
  4. PSD, PSD, dar Ostaficiuc de ce il mai tine langa el de atatia ani. PArdon, ma scuzati, ma uitat ca are niste prietenii mai vechi cu PSD-ul domnu presedinte PDL. Asta ca sa nu mai zicem de prieteniile mai noi si 100 000 % dezinteresate, cum e cea cu Titlu Bojin, directoru penal de la Apele Romane. Jobu face punga groasa! Hotilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. PT Pescaru de mai sus
    Ai dreptate, Bojin , se spune, ca dat o punga de euroi la Bucuresti si una la Timisoara sa stea pe post, sa poata fura mai departe de la Apele Romane. Cei di PDL care au fascut campanie cum este Lelescu, Corescu, Balas plus aproape 50 de primari sunt calcati in picioare de conducerea PDL TIMIS...ALO...BUCURESTIULE DORMI SAU AI URECHILE INFUNDATE! Domnule BLAGA nu te mai interezeaza Timisul numai cand este vorba de voturi! Nici cei din Timis nu vor mai auzi Bucurestiul cand vor veni campaniile electorale...

    RăspundețiȘtergere